Aangifte IB 2023

Het is weer tijd om uw aangifte inkomstenbelasting te doen. Dat kan altijd al ingewikkeld zijn, maar is extra complex als je in 2023 gescheiden bent. Uit gegevens van de Belastingdienst blijkt dat er in aangiftes na een scheiding helaas veel fouten worden gemaakt. Met niet alleen financiële gevolgen, maar vaak ook met negatieve gevolgen in de contacten met je ex-partner.

Veel fouten in belastingaangiften zijn te wijten aan een gebrek aan afstemming tussen ex-partners. Hierdoor wordt  bijvoorbeeld een aftrekpost door de een wel aangegeven, maar wordt de hiermee samenhangende bijtelpost door de ander vergeten. Of de betaalde hypotheekrente wordt dubbel of helemaal niet afgetrokken. Dit kan tot grote problemen met de Belastingdienst leiden.

Ons advies: zorg ervoor dat u de inhoud van uw aangifte altijd afstemt met die van je ex. Hierdoor kun je problemen met de inspecteur en met je ex-partner voorkomen.

Verzorgd Scheiden kan voor je de aangifte uit handen nemen. Wij zorgen er dan voor dat jullie aangifte op tijd wordt gedaan en dat deze geoptimaliseerd wordt. In overleg met jullie kunnen wij ook voor uitstel zorgdragen. Hierdoor is er meer tijd om de aangifte zorgvuldig uit te werken. Graag maken wij voor jullie een aanbieding op maat.

Stuur een mail naar: info@verzorgdscheiden.nl en wij nemen contact met je op.